Jaaa!

Filmfestival idag i skolan. Såg på Sandor/slash/Ida och den var bra. Tänker inte skriva så mycket om det. Efter skolan gick jag till stallet. Tig en promenad med Pauline. Revors var mysig och snäll. Spolade benen på honom och han var riktigt avslappnad. Min duktiga häst. Var även lite med kompisar. Mina flummiga, älskade stallbästisar! Efter stallet var det kören. Vi var lite fler i altstämman idag. Fast vi tappade fortfarande bort oss.. Bra jobbat! Sedan var det ju assiträff. Lite pyssel. Några gjorde en gipsmask på mig. Sedan gick Lina och Helena loss på den. Fint! På kvällen satte vi på musik och dansade. Filmade även lite fast lovade att det skulle stanna mellan oss. Nu ska jag snart sova. Samling 07:15 imorn på skolan för friluftsdag. Jag valde skidor! Nu är syntestet klart också. Det gick super! Fick förresten en försenad födelsedagspresent från min bror. Det var en kondom..

Amanda


Hoppning

Hoppning idag. Fast börjar med en snabb sammanfattning av helgen från lördag.

Lördag- vaknade kl 8:00 och det bar iväg för att göra nya naglar. Efter det åt vi på burger king innan jag åkte till Nemo. Det gick bra! Efter det hämtade vi Elias och så bar det hem. Godis och Hypnotisören på kvällen. En riktigt bra film faktiskt.

Söndag- upp tidigt och iväg på dagläger med konfirmanderna. Är ju konfa-assistent. Min grupp är verkligen mysig! Kom hem runt 17:00 och gick hem. Sov som en stock på natten.

Idag- skolan först. Områdeskickoff på morgonen. Har verkligen knasiga lärare. Stallet efter skolan. Hade som sagt hoppning och skulle hoppa Zaphira. Blev lite rädd. Pauline bröt ju nyckelbenet när hon hoppade Zaphira. Det gick faktiskt väldigt bra under framridningen. Galoppfattningarna var hon lite dålig på bara. Sedan har hon ju en jätteskumpig trav. Efter uppvärmningen travade vi över lite bommar. Zaphira var pigg men lyhörd så jag fick göra massa förhållningar hela tiden. Efter bommarna lade ridläraren upp små kryss som vi skulle hoppa en och en. De var två kryss på serpentinbågarna. Jag var sist. Zaphira tog väldigt stora språng. Efter hindret rusade hon och var stark. Så jag gjorde halt vid väggarna. Första halten höll hon på att svänga undan och jag åkte nästan av. Andra halten föll jag framåt över halsen och då backade hon för Faust var nära på att sparka henne. Men jag höll mig kvar. Hoppade dock inte mer för jag blev lite rädd. Min ridlärare tyckte att det såg bra ut och att det gick bra. Antar att jag kommer få rida de lite svårare hästarna nu. Och de högre också! Äntligen!

Amanda

Mina nya lösnaglar!


Fel bild till exakt

Fick upp fel bild till inlägget Exakt. Här är den riktiga!

Amanda


Svar på kommentar

Haha lilla vännen. Båda är träna. Zumba tränar kondition. Har ju gymmet också. Hockey är också träning. Har ju spelat själv!

Amanda


Exakt

Exakt 15 år sedan jag föddes på bilden. Tänk att jag fyller 15 idag. Byxmyndig och allt haha. Så bra dag jag har haft. Så får vi gäster klockan 6 också. Grymt! Nemo och nya naglar imorn. Sedan blir det ju moppekurs i mars och så ska jag ju spara till en navelpiercing. Go Amanda! De sjöng för mig i matsalen. Det var så pinsamt. Jag trodde jag skulle dö.. Haha!

Amanda


Tränat nu då

Kom ganska nyss hem från zumban. Sista träningen som 14-åring. Blir ju 15 imorn! Är så glad. Moppekurs bokad och allt. Nu ska bara ett ögontest göras. Skolan idag också. Supersnabb linedance till kiss you. Älskar one direction. Tv nu, fast ska titta på film. Hörs!

Amanda


Assiträff

Precis kommit hem från assiträffen. Vi hade det jättemysigt. Jag och Elvira gjorde varm choklad och vispade grädde till alla. Några tände en öppen eld ute. Sedan massproducerade vi mackor och tog ut allt. Vi grillade marschmallows och hade det mysigt. Vi åkte även lite pulka innan vi gick in och kollade på film. Så mysig kväll! Fick gå till skolan i morse. Pappa hade nämligen lyckats få med sig bilnycklarna till båda bilarna. Fick i alla fall lite motion!

Amanda


Kapten Morgan

Red kapten Morgan igen. Kommer att kalla honom Morgan bara så att ni vet. Trots att han var sur att göra iordning var han inte lika sur. Ridningen gick bra, han lyssnade på framåtdrivande och förhållande hjälper. Däremot fick jag nästan ingen effekt av ställande skänkel. Han bjöd framåt i alla gångarter. Vi gjorde skänkelvikningar och det gick bättre än förra gången. Är verkligen nöjd. I slutet blev alla höstarna skrämda av nån på läktaren. Jag fick stop på Morgan efter ett galoppsprång. Dock var det två stycken som ramlade av. Satt och pratade med dem efteråt. Det var kul faktiskt. Nu e jag hemma. Hörs!

Amanda


Måndag igen

Nu är det måndag igen och 4 dagar till min födelsedag. 15 år, helt sjukt! Var hos Josse igår och hade ett tidigt födelsedagsfirande. Hon hade gjort en video, dukat fint och köpt fika. Sedan hade hon slagit in örhängen i ett avlångt paket. Det var dock inte det riktiga paketet. Mitt riktiga paket var en 1D tröja med Liam på! Har den idag. Sen gick vi ned till centrum och köpte nåt att äta. Pannkakor och grädde. Fast de var inte goda så vi slängde dem till fåglarna. Hemma städade jag och myste resten av kvällen. Det var jag värd efter zumban på morgonen. Jag har verkligen världens bästa vänner, älskar er!

Idag blir det skola och sen ridning. Kul att rida i -8 grader. Eller inte..

Amanda

Skeva bilder på mig och tröjan


Så mycket

Har haft så mycket att göra. Skriver lite kort bara.

Fredag- skolan var bra. Vi saknade två lärare men annars flöt allt på. Efter skolan var det Nemo. Allt gick bra. När jag red var han lite pigg och bockade lite. Galopperade mycket och red i form. Det var några som red en annan häst samtidigt och den tjurade lite på Nemo. Sedan var det nån som höll på med nån traktor. Jobbigt! Efter Nemo var det ishallen. Åkte skridskor igen för första gången på 1.5 år. Det gick jättebra faktiskt! När vi hade åkt skridskor stannade vi och kollade på Elias match. De förlorade tyvärr. När vi kom hem hade vi räkfrossa. Mamma vann nämligen 1 kg färska räkor!

Idag- vaknade tidigt och drog till gymmet med mina föräldrar. Har blivit starkare faktiskt. Efter gymmet åkte vi hem och jag hann äta lite innan jag och mamma åkte till noahs match. Under tiden han bytte om innan matchen så tittade jag på när 97/98 tränade. Under Noahs match hade jag hand om klockan i sekretariatet. Efter Noahs match åkte vi direkt till min mosters kalas. Nu väntar jag, mina bröder och min pappa på att mamma ska komma med godis. Vi ska titta på NHL!

Amanda

Ishallen tidigare idag. Ljuset faller konstigt, jag vet..


Zumba

Tränat zumba idag. Det gick väl bra. Råkade ta en tants handduk i dushen.. Skolan var bra. Alla som går på min skola, jag satt vid runda bordet idag! Känner mig jättecool just nu. Nu e jag på snapchat. Adda mig gärna: amanda_wiolaa
Fick ett sms vid elva igår kväll. Dissade avsändaren och skrev att jag skulle sova. Han verkade inte bli glad..

Amanda

Ljuset får mig att se likblek ut. Det var när jag skulle ta bussen..


Stress

Härlig dag idag! Först skolan. Pratade hela no:n om min lärares liv. Hon är faktiskt ganska cool. Och rolig haha. Efter skolan blev det stallet. Borstade revors och myste mycket. Efter stallet skulle jag till assistentträffen. Kom lite tidigare och märkte att kören hade börjat denna vecka! Pinsamt! Körledaren hade sagt att vi började vecka fyra till mig så fick mig en chock. På assiträffen såg vi på film. Cockpit såg vi på. Den har jag sett innan så koncentrerade mig mer på mina underbara vänner. Skrattade lite ibland också. Kom ganska precis hem. Så sängen väntar. Gonatt!

Amanda

Jag och revors


Tränat!

Kom precis hem från gymmet. Har blivit starkare, det känner jag. Tränade med mamma som vanligt. Det tog ca. en timme. Red ju igår. Hade Kapten Morgan (Morgan). Han är kanske inte världens roligaste att göra iordning men att rida är han bra. Det gick super och vi var bara fyra stycken. Tappade kontakten med honom ibland men fick snabbt upp den igen. Han busade ingenting, trots minusgraderna så jag är stolt! Hade dans idag. Vi övade linedance på skolan. Var med Pauline i ett stort rum. Det gick bra, med lite flumm. Vi filmade också, får se om jag lägger upp det. Mitt skal är sönder så måste byta till ett annat. Synd för jag älskar det..

Amanda

Kapren Morgan på bilden!


När man har tråkigt..

När man har tråkigt kan man ju alltid hitta på något av detta:

1. Gör når kul med håret, något du vanligtvis inte gör
2. Läs en bra bok, även om du inte brukar läsa
3. Skriv en berättelse, släpp lös fantasin
4. Lär dig en låt, på ett instrument du inte brukar spela
5. Gå igenom din garderob, släng för små kläder. De har du ändå ingen nytta av
6. Ta roliga bilder och redigera, alltid lika kul
7. Sätt på tv:n stäng av ljudet och gör din egen konversation mellan karaktärerna, man får sig alltid ett gott skratt
8. Om du e tjej kan du sminka dig, på ett annat sätt än vanligtvis
9. Om du har ett djur så kan du ta ut det och kela, vem säger nej till lite mys?
10. Gå ut och rör på dig, kanske kan du ta med en kamera när du ändå är i farten

Jag körde på ettan och tvåan idag. Plattade håret och läste ut Divergent. Sängen nu. Gonatt!

Amanda

Resultat från plattningen


Favoriten!

Ser på mitt gamla favoritprogram. Det heter Ghost Whisperer. Älskar det! Lite gråt och massa skrämmande känslor. Har också läst ut en bok som jag verkligen rekommenderar. Den heter Divergent och är lite hungerspelsliknande. Blev lite kär i en karaktär som heter Will. Ni måste verkligen läsa den! Ska kolla på mer Ghost Whisperer nu. Bloggar senare!

Amanda


Helgen

Eftersom att jag är sämst på att uppdatera bloggen får ni en kort sammanfattning om helgen.

Fredag- skolan och direkt efter drog jag till Nemo. Fixade allt och broddade innan jag red. Fick dock problem vid broddningen så kom ut lite senare än vad jag hade tänkt. Jobbade på att få honom i form och lyckades väldigt bra. Travade massa under nedsittning och gjorde en del halter och framdelsvändningar och skänkelvikningar. Jobbade även lite i galopp. Det gick bra förutom att han gick utanför spåret ibland. Nöjd annars. Hem och sedan slappa efter stallet.

Lördag- upp tidigt och dra till Nemo. Fixade allt hyfsat snabbt. Fick lite problem när jag skulle ta in honom men vägrade att ge upp. Till slut följde han med. Spolade ben och borstade innan jag red i paddocken. Lite samma upplägg som dagen innan. Lite problem att få honom i form först bara. Galopperade lite mer eftersom att han hade bjudning och underlaget var inte lika hårt som dagen innan. Övade på lite galoppombyten. Det gick bra ända fram till att någon idiot fick för sig att han skulle börja gräva tio meter ifrån paddocken. Då var lille ponnyn plötsligt jätterädd och började hålla på. Lugnade ner honom och avslutade passet med lite avtravning och avskrittning. Det var två svettiga som kom in till stallet. Sedan var det hem och slappa. Skulle åkt skridskor men det blev inte av.

Söndag (idag)- upp tidigt för att träna zumba på gymmet vid 9:30. Hade en annan instruktör förra gången så kunde inte hennes rörelser så bra. Men trots det gick allt bra. Efter passet såg jag min no-lärare. På helgen också! Då vill man ju ha en liten paus från skolan. Tror inte att hon såg mig dock. Efter zumban åkte vi hem och nu städar vi ut julen. Nästan klara! Snart ska mina bröder iväg till varsin hockeymatch och spela. Själv stannar man hemma och myser. Det är jag värd efter en fullspäckad helg. Vi hörs!

Amanda

Nemo, världens gulligaste ponny!


Stallet nästa!

Som rubriken lyder, stallet nästa! Slutade skolan vid 15:00. Haft gympa idag. Både "lekar" och bugg. Under lekarna hade vi musik på. Jag studsade runt och sjöng helatiden. Men det är ju jag! Måste seriöst sjunga med på allt haha! Resten av skoldagen gick bra. Nu står jag ensam på terminalen och väntar på bussen. Alla mina vänner har åkt med bussen. Great, Amanda! Bloggar senare!

Amanda

Eftersom att det står folk här så blir det ingen ny bild.. Utan en från skolan igår


Checking it out

Kollar på när Elias spelar assassins creed 3. Jag sitter på helspänn och typ skriker och så. Precis som när man tittar på vissa filmer. Jag dras liksom med i spänningen när någon spelar tv-spel. Därför kan jag aldrig spela själv för jag får typ panik om jag blir jagad. Jagad blir jag alltid när jag spelar. Var ju i stallet idag. Myste med Revors och borstade och så. Har saknat honom nåt så grymt under lovet! Tog även en promenad från centrum till stallet i ösregnet. Gick med Pauline. Vi skrattade och lyssnade på musik. Åh vad jag älskar att vara med henne. Hon muntrar alltid upp mig och misslyckas aldrig med att få mig att skratta. Litar på Pauline till 100%! Det finns två till som jag litar på till 100% och dom vet förhoppningsvis vilka dom e. Måste sluta innan jag tappar mobilen haha. Kommer seriöst snart att göra det..

Amanda

Såhär ser jag ut när Elias spelar. Bjuder på den. Hoppas att ni får er ett gott skratt!


Här igen då!

Sämst uppdatering. Känner att mitt mål att bli en bättre bloggare börjar sådär. Men får tänka positivt, har ju ett helt år på mig! Har varit vaken i ca en timme nu. Härligt med skola igen! Eller inte, orkar inte med alla läxor och att gå upp tidigt. Red fleur i måndags. Vi var bara 6 stycken. Fleur skötte sig jättebra och lyssnade på mina hjälper. Hon var inte lika stel i sidan som hon brukar vara. Men hon gick lite ojämnt. Det fixades genom att driva igenom vänstersidan mer. I galoppen gjorde hon fina fattningar i och bjöd. Vi galopperade även på fyrkantsspåret. Det var kul! Var också på gymmet igår. Det gick bättre nu. Känner att jag har blivit lite starkare och har kommit i lite mer form. Det är ju härligt! Idag blir det sluta tidigt och stallet. Mysigt! Ska till gymmet imorn igen. Nu kör vi!

Amanda


Svaren till frågestunden!

Anonym: vilken tid slutar ni skolan i veckan ;?
Svar: vi slutar 15:00 måndag, tisdag och torsdag. Kl 13.40 på onsdagar och 14:30 på fredagar
favorit ämne?
Svar: svenska eller musik
bästa vänner?
Svar: Pauline och Sofie
bästa lärare?
Svar: måste nog ta min mentor Viktor. Litar på honom till 100%

Ida i: Häst/ponny
Svar: ponny!
skimmel/brun
Svar: brun. Alltid brun!
hur länge har du ridit?
Svar: i 8.5 år typ
vilka hästar har du skött?
Svar: elsea, wikke, Toscana, fee (medryttare), Hilda (medryttare), revors (sköter nu) och Nemo (medryttare nu)
Varför började du att blogga?
Svar: min kompis Louise bloggade och lyckades övertala mig att börja. Dessutom verkade det roligt!
hur måna bloggar har du haft?
Svar: 3 st. Min första blogg var manda333.bloggsida.se men den tog jag bort efter två veckor då jag gjorde denna bloggen. Sen har jag ju haft dressyrtjejjer.blogg.se med Maya!
favorit mat?
Svar: har alltid älskat spaghetti och köttfärssås. Mums!
kär?
Svar: typ.. Kanske lite!
bästa hästen?
Svar: wikke för alltid! Annars typ revors eller Atlas. Och Nemo såklart!
favorit färg?
Svar: lila hehe
favorit affär?
Svar: Jag älskar MQ! Där köper jag en del kläder.

Julia: Bästa vän/vänner?
Svar: förutom de jag skrev är det massa i stallet. Har bäst kontakt med Båda Ida. Sen har jag en bästis som heter Andrea men henne har jag inte träffat på evigheter
Bästa hästen?
Svar: kolla längre upp!
Har du kille?
Svar: nej jag e singel
Favorit plagg?
Svar: en neongul, tunn tunika!
Favorit parfym?
Svar: en jag köpte i Egypten
Vad använder du för smink
Svar: mascara typ. Ibland använder jag mer. Men mest mascara

Sanne: När börja du rida?
Svar: när jag började förskolan
hoppning/dressyr?
Svar: dressyr då jag är hopprädd
vart köper du helst dina kläder?
Svar: på MQ, Lindex eller HM
Om du skulle få en häst/ponny, vad hade det varit för häst/ponny då?
Varför?
Svar: en maxad D-ponny eller en 1.60 hög häst. En allround. Rasen ska helst vara nån holländsk eftersom att wikke var det
pigg/seg häst?
Svar: pigg! Orkar inte skänkla på helatiden och hatar att rida med spö
resa/vara med kompisar?
Svar: kompisar går före resa. De kostar inte pengar ;)

Emily: Hur länge har du ridit?
Svar: finns längre upp
Egen häst/ridskola
Svar: det är två olika saker som inte går att jämföra. Tror att varje hästtjej strävar efter en egen häst. Jag gör i alla fall det :)
Rida för ridlärare/rida själv
Svar: man lär sig på båda. Rider man själv är man inte lika bunden. Svarar nog båda här :)
vad gillar du mest med stallet, hästarna eller kompisarna eller vad?
Svar: själva grejen med ett stall är ju att det finns hästar där. Kompisarna kommer som ett stort +

Adam: Har du haft mens?
Svar: det är min egen hemlighet.. ;)
Har du kille?
Svar: nope!
Är du på g med någon?
Svar: nej det är jag inte. Tror jag inte i alla fall.. ;)
Har du kille?
Svar: Öhh du har redan ställt den frågan..
Har du förlorat din oskuld?
Svar: nej det har jag inte
Har du någonsin hånglat med någon kille?
Svar: nej inte än
Har du snygg mage?
Svar: det kommer jag snart att få ;)
Har du stora bröst?
Svar: vad är det för frågor? Det är väl din egen sak att bestämma!

I klassen: ligga? :P
Svar: Öhh, fin fråga.. Får se om du vågar ställa den öga mot öga..

Hoppas att ni är nöjda. Ursäkta förseningen men här är de i alla fall!

Amanda

Ni bjuder på fina frågor, jag bjuder på en fin bild av Liam. Ja, det är screenshot..


Zumba

Har varit på zumba idag vid 9.30. Det gick väl bra trots att jag inte riktigt hängde med och var väldigt stel. Gött att komma igång med träningen nu i alla fall. Har hjälpt mamma att städa. Det tråkigaste jag vet! Springa omkring i huset med en dammtrasa. Vad är det roliga i det? Är som tur var klar nu. Ska ned till kyrkan sen med mamma. Mysigt kommer det bli. Kyrkan är liksom en så underbar plats. Enligt mig då. Ska också lägga upp de försenade svaren till frågestunden så håll utkik!

Amanda

Haha älskar Liams blick på denna bilden!


Uppdatering

Sämst uppdatering nu, jag vet. Vart hos Nemo två dagar i rad. Löshoppade igår. Trots lite bus var han superduktig och hoppade 1 meter! Idag var det dressyr. Övade galoppfattningar från skritt och galoppombyten. Har video som ni kan se sen. Nemo var pigg men lyhörd. Ska dit på fredag igen! Fyller dessutom 15 om 20 dagar. Längtar som sjutton!!

Amanda


Joss

E med Josse nu. Vi har typ inget liv. One direction är allt som gäller. Orkar inte mer nu så får hitta på nåt att göra!

Amanda


Mina 2013 mål

Mina mål med 2013:

1. Skaffa moppekörkort
2. Hoppa 70 cm med Nemo
3. Ta grönt kort
4. Hoppa 90 cm med häst
5. Inte låta stallet komma före skolan
6. Bli en bättre bloggare
7. Börja skriva ned fler saker
8. Träna mer
9. Skaffa fler 1D saker
10. Bli bättre på fiol och piano

Amanda


Hiss och diss

En hiss och en diss från 2012!

Hiss: ridlägret Bellen i somras. Lärde mig massor och fick många nya kompisar! Kommer tillbaka

Diss: att wikke åkte. Min älskade häst, jag ska hitta dig igen!

Amanda

Klar hiss för Nemo också. Bästa ponnyn ever!


RSS 2.0