Emelie!!

E hos bästa Emelie och har varit där sedan skolan slutade. Vi tjockar oss med godis och annat gott. Vi skulle baka smörkola men orkade inte vänta till den blev helt klar. Den får stelna i kylen och blir mer en sås. Gott är det i alla fall! Nu sitter jag på Skype, kik och snapchat. Sociala är vi!!

Amanda

www.emelieroosen.blogg.se


Svar på en kommentar

Hej! Jag vet att jag har sagt att jag ska göra det sedan bloggen startade. Det har bara inte blivit av än tyvärr. Någon gång kommer det, vi får se när. Ska ju sjunga på julavslutningen med klassen. Om någon filmar så kanske jag kan lägga ut den. Men jag lovar att ni någon gång kommer att få er video. Bara tiden kan utvisa när!

Amanda


Tv!!!

Kollar på tv. E lite torsdags-deprimerad. Man blir lite sån på torsdagarna. Skolan var bra. Franskaprovet var lätt, eller allt förutom hörförståelsen. Den gick snabbt sp vi fick komplettera på eftermiddagen i lugnare tempo. Gympan var jobbig, Friskis och Svettis hade vi. Det gick bra trots att golvet var hårt. Resten av dagen gick bra. Stallet var awesome. Revors var bara bäst. Älskar honom! Stöttade mina kompisar för några behövde det. Tittar på tv nu. Ska baka en kaka med mamma när hon kommer hem. Fick ett mejl från läraren. Hon ville att jag och 5 andra tjejer skulle lära oss eller göra en linedance och lära klassen. Hon tyckte att vi skulle göra det eftersom att vi kan dansa. Jag kan verkligen inte dansa! Känner mig som en pingvin som försöker flyga!

Amanda


Väntan e härlig

Eller ibland i alla fall. Är i centrum och väntar på att Saghar ska sluta sin fiol lektion om 20 minuter. Innan dess var jag med Emelie och hade kul. Hon har en blogg som är värd att kika in på. www.emelieroosen.blogg.se
Skolan idag var bra. Både matteläraren och noläraren var borta så två av tre lektioner var utan lärare. Dock blev vi kollade då och då av engelskaläraren och soläraren. Efter att saghar är klar så ska vi vänta på en kompis och dra till kören. Måste skärpa mig med stallet nu! Hade ändå inga skor där för de är hemma. Jag vill ju inte ha mina skinnstövlar inne hos hästarna! Måste komma ihåg dem imorn. På fredag blir det Nemo! Längtar till lilla söta busponnyn. Ja, jag ska få över bilderna på oss. Ska försöka imorn. Har slagit ihjäl 10 min på detta inlägg så det är 10 min kvar av Saghars lektion! Härligt!

Amanda

Jag och underbara Sofie! Henne hittar ni på www.sofieatlas.blogg.se


Teori

Red igen idag och hade teori. Vi skulle öva på att ha kontroll över hästen. Man delade 3 eller fyra på varje häst och gjorde massa övningar för att bygga upp kontakt och kommunikation med hästen. Jag, Amanda och Pauline delade på Kapten Morgan som är stallets suraste häst. Självklart så började ju jag på de två svåraste övningarna så det gick sämst på dem. Men mot slutet så gick det bra. Morgan är mycket mysigare nere i manegen än vad han är i stallet. Trots det så bet han mig i jackan. Fick inte ont, blev bara förvånad. Morgan var duktig och lyssnade riktigt bra. Nu väntar duschen!

Amanda


Sämst asså

Sämsta natten på länge. Grymt svårt att somna och sov dåligt hela natten. Så blir det gympaprov i träningslära direkt. Jag är grym asså. Kommer nog att somna, så trött är jag

Amanda

Jag e little mixer!


Värd en god natts sömn

Jag är värd en god natts sömn nu. Mörbultad efter gårdagen och skärrad efter filmen. Hoppas nu bara på att det inte blir några mardrömmar!

Amanda


Galet!

Galnaste hopplektionen ever! Hade Masse, han som annars brukar vara så lugn stack och bockade! Flera föll av. För mer om dagens ridpass, kika in på www.ranfa.blogg.se
Skolan var väl okej. Det hemskaste var engelskan. Vi såg en hemsk film om hur människor behandlar cirkusdjur. Blev helt chockad och skakade och grät. Hur kan man göra så? De har också känslor. Ni kan titta om ni vill, men känsliga människor ska inte göra det. Jag borde inte ha gjort det men det funkade inte att ta blicken ifrån. Har återhämtat mig i alla fall. Är även lite mörbultad efter mina avramlingar på Nemo igår. Great!

Amanda

Bild på mig och Masse. Suddig, jag vet


30 dagar lista- dag 14 din högsta dröm

Bli veterinär. Det har jag velat bli så länge jag kan minnas. Jag älskar djur och vill göra allt för att hjälpa dem. Helst vill jag jobba med hästar, annars med hundar och katter. Man tjänar ganska bra också. Sedan har jag nu i tonåren drömt om ett eget stuteri tillsammans med två av mina kompisar. Vad vi ska föda upp vet vi inte. Bara att det är hästar.

Amanda


Nemo <3

Var hos Nemo idag. Hoppning igen. Ida coachade mig från marken. Fokus var på att han inte skulle bocka. Vi hade ett lägre hinder och ett högre. Vi hoppade dock inte så högt. Kanske 40-50 cm. Ena varvet gick jättebra. Andra stannade han sammanlagt fyra gånger. Det var jag inte beredd på så jag flög över hans hals. Jag tror att de två första gångerna berodde på för kort anridning och dåligt tempo. De två sista var vi båda trötta. Jag orkade knappt sitta upp. Jag är ändå nöjd. Han bockade inte någon gång och gick fint i form. Han lyssnade jättebra. Älskar verkligen ponnyn. Efter ridpasset så tvättade vi hans man och svans. Vi tog även hovolja och gjorde honom riktigt fin. Nu är jag hemma och tittar på tv. Har duschat och har min onepiece på mig. Blir riktigt irriterad för att mitt 30 dagarinlägg inte kom upp igår. Får fixa det idag i stället!

Amanda


Invigningsfest

Ska på invigningsfest i centrum nu. Emelie är där. Tagit en dusch så jag har blött hår. Ska köra igång 30 dagar listan igen under dagen också. Aja nu drar jag!

Amanda


Fredagsmys

Fredagsmys med lillebror Noah. Han är för söt. Soffan ska han inte sitta i utan han sitter på golvet. Kommer snart göra samma sak själv. Just nu tittar vi på Gustafsson 3 trappor. Hihi!

Amanda


Vit choklad

Åh det är så grymt gott! Snacka om att jag blev glad när min bror kom med en vit chokladkaka och sade att vi skulle dela. Helst skulle man ju vilja ha den själv men man kan inte få allt. Grey's anatomy nu. Älskar det!

Amanda


Fun fun fun!

Kom nyss hem. Skolan var bra. Stannade lite efter musiken innan lunch för jag skulle öva på Last Christmas med Hilde. Den ska vi sjunga på åttornas julavslutning! Fick en energikick och sprang omkring i musiksalen och sjöng. Ställde mig på en stol, höll på att välta den och gick ned igen. Resten gick super! Efter skolan åkte jag, mamma och mina bröder ned till centrum. Orkade inte dra till stallet. Var trött. Snapchattade lite med David så jag drog bort till honom och kollade på när Loe och Arvid spelade in en låt. Efter det gick jag hem. Det är ju trots allt fredag. Ska kolla på x-factor ikväll, ska ni?

Amanda


Huvudvärk

Haft världens huvudvärk sedan jag klev av bussen i centrum. Känns ju verkligen bra. Hoppas bara att jag inte blir sjuk nu. Vi ska ju ha musik imorn! Trodde att jag hade tappat bort mitt busskort, visade sig att jag hade lagt det i en annan ficka! Jag är så otroligt duktig ibland.. Gjorde chokladpudding när jag kom hem. Gott! Chill dag i skolan. Skolbio fram till lunch. Jag saknar dig såg vi på. Storyn i sig är bra men skådespelarna är inte särskilt bra. Ledsen alla som gillar filmen men den är inte så bra som jag hoppades. Sova nu. Imorn är det ju fredag!

Amanda


Resultat

Resultatet efter flätorna. Nu saknas bara hårspray..

Amanda


Home

Kom hem för typ en timme sedan. Kör och sedan centrum med vänner. Hade grymt kul. Hängde utanför en mataffär och hade sämst humor. Jag skulle låtsas sparka på automatiska dörrar, självklart öppnade de sig inte så jag sparkade med all kraft rakt in i dörren! Jag är så lyckad.. Har i alla fall haft en grym dag. Nu blir jag flätad, ska sova med dem och bli vågig i håret. Yay!

Amanda


Stallet next

Slutade precis skolan. Vårt internet har krashat. Känns ju bra eftersom att vi lever på internet haha. Nu går jag av bussen. Bloggar senare!

Amanda


I'm a good girl

Hade gympa idag. Blev grymt yr så jag vilade lite. Gick för att dricka vatten och svimmade i omklädningsrummet. Läskigt! Skolan gick bra och jag mådde toppen efter händelsen på gympan. Efter skolan var det fiol. Det gick faktiskt bra, trots alla dubbelgrepp. När fiolen var klar så träffade jag saghar. Hon var med hennes ett år yngre kompis Elif och två stycken två år äldre killar. Så jag hängde med dem hela kvällen. Kom hem för typ 20 minuter sedan. Har ätit också. Sedan tog vi ju en fika i centrum. Nu är jag på kik och snapchat samtidigt som jag kollar på tv. Adda mig!
Kik: amanda_wiolaa
Snapchat: amanda_wiolaa

Amanda


Simba!

Red Simba idag. Inte ridit honom på lektion någon gång. Bara ridit ut och det var för typ ett år sedan och då var han en seg sommarhäst. Idag var han pigg men lyhörd, han är under igångsättning efter en tids hälta. I traven var han inte alls skumpig och jag fick in en bra takt utan att han ökade tempot. I vänster galopp gick det jättebra, han galopperade på och sökte sig i form. I vänster galopp bockade han lite i fattningen men jag satt kvar. I slutet hade vi en övning med halvhalter och halt direkt ifrån trav. Simba lyssnade bra och jag fick bara ett skrittsteg innan halten. Revors gick med på lektionen. Han fjantade sig lite. Skäms hästen! Annars har dagen varit bra. Var bara lite forever alone på bussen. Emelie (som annars brukar åka buss åt samma håll som mig) stannade på skolan ett tag. Kände verkligen att jag var älskad då haha ;)

Amanda

Nemo på bilden <3


Bästa dagen ever!

Hade bästa dagen ever idag. Vaknade tidigt och gjorde iordning mig. Sedan drog jag förbi stallet för att hämta väst och hjälm. Jag skulle provrida Nemo! Träffade Ida (ägaren) vid ett ställe och vi åkte tillsammans till stallet. Vi fixade allt och sedan sadlade och tränsade vi innan vi gick ut i paddocken. Ida red först. Vi byggde upp ett litet hinder och lade upp galoppbommar. Ida satt av och det var min tur. Jag skrittade, travade och galopperade medan Ida höjde hindret (hon hade hoppat fram). Jag hoppade och trots bockar så satt jag kvar. Hindret låg på 60 cm och var ett rätuppstående. Vi fortsatte och rida. Jag trodde att jag skulle trilla av flera gånger. Men trots det är jag nöjd. Vi kommer att kunna utvecklas tillsammans. Dessutom så ska jag få träna och tävla. Första träningen är redan på torsdag! Nu är jag med Josse.

Amanda


Lev livet fullt ut

Något jag känner att jag kanske borde göra lite mer. Idag var det passa lillebror. Dammsög hela huset. Stolt tjej! Efter var det kalas hos kusinen. 7 år nu. De har jordens sötaste och gladaste bebis. Självklart myste man ju med lillen. Fast storasyster blev ju inte bortglömd och inte heller mellansystern. Påväg hem stannade vi till och kollade på mina gamla hockeykompisar. Kändes skumt att dyka upp men ändå inte. Längtar inte ett dugg efter hockeyn. Gillar bara att kolla på det. Nu ska jag snart lägga mig. Snapchattar bara lite med David. Gonatt!

Amanda

Imorn väntar något riktigt kul!


Great!

Måste komma in i bloggandet igen. Igår hände inget speciellt. Var i skolan och sedan stallet. Hos min mysiga revors! Idag var det samma sak. Redovisade i engelskan och filmade på so:n. Filmningen var kul. Stallet var kul. Revors var gullig. Hade också ett magical moment med Atlas. Han lade mulen i mina händer, slöt ögonen och lät mig luta huvudet emot hans nosrygg. Sedan var det tackmiddag med TK. Jätte trevligt och god mat. Mamma hämtade när den var klar och vi drog till affären. Mamma välte ner en skylt och en chipspåse. Påsen fick vi upp men vi fattade inte hur skylten skulle sitta. Vi garvade så att jag trodde att jag skulle dö. Mitt i allt så ringde mammas telefon! Nu är det x-factor. Noah bet mig i fingret så jag har en grop där nu. Aj..

Amanda


Awesome dag!

Följde sofies grupp idag för jag gjorde matteprov. Go och tyst grupp var det. Min är inte så dum heller. Efter skolan var det stallet. Kändes skönt att få träffa alla Goa och revors igen. Ledde även Masse på ridlekis. Små barn är ju det sötaste som finns. Idag fick de testa på att trava. Det var kul, tyckte de. Sedan bar det av till kören. Vi övade på julsånger till konserten i december. Kände mig lite borta men annars var det bra. Direkt efter var det assiträff. Vi bara hängde idag. Satt i soffan och pratade, skrattade och myste. Älskar verkligen assistenterna. Alla är så glada och det spelar ingen roll vilken ålder man har. De får mig alltid på bra humör! Nu blir det sova! Natti natti

Amanda

Little mix <3


Lite musik är aldrig fel

Särskilt inte om det är One Direction. Tack farmor och farfar!

Amanda


Back to Sweden!

Jag är tillbaka i Sverige nu. Kom hem vid 22.30 igår. Har bara inte orkat skriva. Haft en fantastisk vecka med mycket sol och bad. Brun har jag blivit också. Vi har sett massa fantastiskt och ni ska få se bilder. Idag kom jag till skolan igen. Det var härligt ändå. Har saknat många av mina klasskompisar. Hade debatt idag och min grupp vann! Vad glad jag blev! Stolt tjej hehe. Känns konstigt att komma tillbaka till kylan och skolan igen men man skulle blitt rejält trött på allt efter ett tag. Nu väntar bra uppdatering igen!

Amanda


Byee!

Nu drar jag snart till flygplatsen. Vi hörs om en vecka!

Amanda


30 dagar lista- dag 13 ett kort som någon annan har tagit på dig

Taget av morfar på min konfirmationsdag

Amanda


Packa och stressa

Stått i hockeycafé idag. Sedan har vi köpt bikinis. Jättesnygga! Nu blir det äta, packa och ragga inför imorn. Dålig uppdatering under veckan men ska försöka slänga in något inlägg. Ha det gött under tiden jag är borta! Kommer att sakna er!

Amanda


30 dagar lista-dag 12 en bild på ditt rum just nu

Stökigt. Jag vet.

Amanda


Funktionär

Varit funktionär på en tävling idag på min Ridklubb. Öppnade manegedörren och sprang med protokoll. Hehe under två pass hade de paus. Härligt faktiskt! Ska jobba imorn igen. Nu ska jag bara läsa lite sidor till SO:n. Sedan är jag klar med allt skolarbete som jag fick! Tagga Egypten om två dagar! Kunde verkligen inte somna inatt så jag chattade med Directioners. Mysigt!

Amanda


30 dagar lista- dag 11 en bild på någon du saknar

Wikke!!

Amanda


Pauline

Varit med pauline idag. Vi har varit i stan och köpt godis och ögonshoppat. Hittade massa snygga klänningar. Nu tittar vi på xfactor och dreglar över one direction. Happy girl!

Amanda

Klänningen


30 dagar lista- dag 10 hur ser din framtid ut?

Jag jobbar med något jag tycker om. Förhoppningsvis som veterinär. Jag är tillsammans/ gift med en underbar man som även blir far till mina barn. Jag ska skämma bort min dotter något grymt. Det kommer bli perfekt!

Amanda


Glad tjej!

Jag fick dem!!!!!!!!!!!! Jag fick biljetter till one directions konsert i Sverige!!!! Jippie. Jag älskar mitt liv! Egypten om 3 dagar och one direction på xfactor ikväll. Life can't get better!!

Amanda


Dagens igenridning

Red igen idag. På Bamse. Det gick bra. Jag var sjukt nervös så jag kunde slappnat av mer. Bamse var ganska seg i traven och svår att fatta galopp på. Men när man väl hade fattat galopp så var det jättehärligt. Vi övade också på framdelsvändningar. Samma övning som jag gjorde på Atlas förra veckan. Bamse flyttade sig bra. I traven på långsidan så ville han sticka lite. Han har lite konstig trav så den var jobbig att sitta ned i. Vi red utan stigbyglar så det var jobbigare. Jag är i alla fall nöjd. Jag hade kunnat vara mer på med skänklarna så att han klev på bättre. Annars är jag nöjd!

Nu sitter jag och tittar på tv. Jag vet att musikvideor var dålig. Vi gjorde bara nåt och lade in en hälsning till killarna. Hoppas att de ser den nån gång!

Amanda


One direction musicvideo


Stan!

Åker in till stan med Josse nu. Ska rida igen i eftermiddag. Awesome! 4 dagar till Egypten!!
Amanda


RSS 2.0