Natti Natti

Nu ska jag lägga mig. Måste ladda med sömn till skolan imorn. Som det ser ut nu blir det skola även om jag inte kan redovisa NO:n. Ingen större förlust. Hoppas bara att mina kompisar klarar det. Organisk kemi! Metan, etan, propan, butan, pentan, hexan, heptan, oktan, nonan, dekan. De tio första alkanerna. Kan dem fortfarande! Ska trycka i mig en halstablett nu innan jag somnar. Godnatt!

Amanda

Fail bild...


Tv

Kollar på tv med min knasiga lillebror

Amanda

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2296080/images/2012/pic_50685f02ddf2b313c0005705.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2296080/images/2012/pic_50685f03e087c310377304d2.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2296080/images/2012/pic_50685f05e087c31041143837.jpg" class="image">


Can't talk

Trist. Hade tänkt göra en videoblogg när det vänder. Jag får grymt ont i halsen, kan inte prata. Var hos feé idag. Fick hjälp av mamma och lillebror med sysslorna då jag mådde sådär. Red ett tufft pass och nu slappar jag. Igår var jag i stallet men fick gå hem då jag mådde piss. I fredags var det också revors. Fick skritta av honom uppsutten! Han var så grymt lugn och lyhörd. Det var han inte igår så jag fick gå bredvid hon som red honom. Då slappnade han av lite men inte mycket. Älskar honom men saknar wikke. Det gör ont Lixom! Aja får sluta klaga.

Amanda


Argh!

Åhh blir så sjukt arg! Blogg.se appen vägrar fungera. Den vill inte lägga upp inlägg! Har försökt sedan i måndags men allt jag får är en text som säger både rubrik och text måste vara ifyllda. Texten som följer nu skulle lagts upp igår.

Var i stallet nyss hos bästa Revors. Hade teori i måndags. Blev så sjukt sur. Jag var ju grymt taggad på att rida! Vi kollade på när min ridlärare red och gjorde massa dressyrrörelser som öppna, sluta och skänkelvikning. Det var kul! Övade på det dagen efter med feé. Lyckades faktiskt göra en öppna! Stolt tjej!! Red igår också. Sedan var det assistentträff. Vi var först på konsert då vår kyrka fyller 300 år! Efter det så fikade vi och lekte lite. Pantgömme inomhus. Sjukt kul! Nu ska jag hem. Ska bli skönt. Imorn ska vi ha typ en skattjakt. Svårt att förklara vad det är. Jag är i alla fall ensam åtta med massa småbarn. Trevligt...

Amanda

Bilderna vill inte laddas upp :(


Of to the school!

Nu bär det strax av till skolan. Ridning idag också! Träffade Danny i lördags. Bilden finns tyvärr på min bästis mobil. Hon måste skicka den så att jag kan visa er. Kände mig sjukt löjlig när jag log som en idiot men det får väl bli så. Bjuder på den hihi!

Måste skälla på mig själv lite. E så grymt dålig på att uppdatera bloggen. Skärpning nu. Fler läsare, bättre uppdatering. Mest mitt fel...

Amanda

Min tunga ser ut som en korv...


Utelåst

Jag är utelåst med Fannie. Trevligt...

Amanda


Bilderna vill tyvärr inte laddas upp. Försökt aslänge nu. Dessutom har vi kommit in nu..


Barbacka i hagen

Red barbacka i hagen igår. På Fee. Vi kom sent ut. Skulle leta efter ilo's grimma. Red en kort runda och varje gång jag fattade galopp så drog hon ned huvudet och bockade loss. Jag höll mig kvar. När jag kom hem åt jag och drog i säng.

Det är en lektion kvar nu. Sedan blir det Fee och efter det blir det assistentträff med de bästa!

Amanda

Odin och markarbete

Red idag. Kom nyss hem och sitter och äter. Hade Odin och markarbete. Det gick bra, han var pigg men lyhörd. I Höger varv sprang han bara iväg men efter ett tag lyssnade han även där. Idén med markarbetet var att vi skulle kunna öka och minska steglängden. Det gick faktiskt bra!

Har ont nu. Känner mig sådär faktiskt. Hoppas att det blir bättre imorn.

Amanda

Suddig bild, jag vet!


Hur det gick...

Tänkte bara skriva om hur det gick på tävlingen. Jag och Sofie kom till stallet typ 20 i 8. Vi borstade Fleur och Bruniz så att de blev riktigt rena. Sedan var det anmälning och efter det banbygge. När vi hade byggt klart så gick vi banan innan vi gick upp och sadlade och tränsade. Sedan blev det framridning. Vi kom inte in, jag och en annan tjej, för att den som skulle starta först ramlade av två gånger i rad. När vi äntligen kom in så fick jag hoppa av så fick den tjejen som ramlade av byta till min häst Fleur. Jag fick vänta tills hon kom tillbaka.
 
När hon kom tillbaka fick jag sitta upp och hoppa några hinder. Sedan var det min tur att gå in på banan. Fleur var stressad och jag var nervös, men jag släppte det och slappnade av. Jag hörde att jag fick rida och hälsade på domaren innan jag fattade galopp och red emot det första hindret. Det blev ett stopp. Jag vände tillbaka och testade igen, denna gången kom vi över. Fleur hoppade hinder två, tre och fyra. Efter fyran kände jag hur hon drog sig åt fel håll. Jag tryckte med skänekln och visade henne åt rätt håll men hon bara drog sig åt fel håll och rakt fram. Jag såg hur väggen kom emot mig och helt plöstligt stod jag bredvid hästen och skulle hoppa upp. Vad som hände i mellan minns jag inte, jag förstod bara att jag hade ramlat av. Vilken adrenalinkick! Jag hoppade klart banan (jag fick göra det för domaren) och skrittade ut från banan. En stund efter att jag hade varit ute så kom smärtan. Den exploderade som en bomb. Jag skrittade av och tog in henne.
 
Nu i efterhand har jag ont lite överallt. Jag vet inte hur jag landade och vad som egentligen hände. Gjorde jag något fel? Jag har huvudet fullt med frågor. Hade jag vetat hur jag landade skulle jag vetat vad som kunde hänt med mig. Om någon snälla kan hjälpa mig med hur jag landade och vad som hände så skulle jag bli glad. Alla säger olika.
 
Amanda
 
Bilder från tävlingen tagna av Ida som ni hittar HÄR!







Tävlat idag!

Har tävlat idag! Ska skriva om det i ett annat inlägg. Bara snabb uppdatering nu.

Torsdag: till skolan och sedan Revors. Han var snäll och mysig. Efter det hem och lägga sig.

Fredag: skolan och sedan Revors. Var i stallet en kort tid. Hem och så kom kusinerna. Hade en trevlig kväll och sedan blev det sova.

Lördag: vakna och vara med kusinerna. En stund i alla fall innan det blev stallet. Borstade en smutsig Revors och sedan blev det smörja innan jag drog till Sofie. Var med henne och sedan kom Amanda. Vi hade kul hela kvällen innan Amanda skulle hem. Jag och Sofie lade oss och somnade.

Idag var det ju tävling. Inlägget om det kommer upp senare ikväll så håll utkik! Fick även en jacka idag. Myyys!

Amanda


Tidig...

Jag sitter i skolan och är grymt tidig. Känns ju toppen. Vi börjar först om 35 min och jag är den enda eleven i min egen ålder. Beklagar dålig update de senaste två dagarna. Ska skriva lite kort om vad jag gjorde. Som ni kommer att se så gick dagen i ett...
 
Tisdag: Var i skolan, hade gympa direkt på morgonen. Min grupp hade frisbee. Jag var tvungen att bryta för min axel krånglade. Det är nämligen så att jag förmodligen har skadat senfästet till biceps i axeln. Fint! Efter skolan blev det snabbt hem och sedan till min sjukgymnast för att kolla axeln. Det gick bra och efter sjukgymnasten blev jag körd till Fee och Hilda. Hade problem med att få in Fee men det funkade till slut. Jag säger bara, ge aldrig upp! Jag red en runda men råkade rida fel. När jag märkte det så tvärstannade Fee och jag åkte av. Gjorde en volt och landade på fötterna. Hoppa upp gick sådär för hon ville inte stå stilla. Jag kom upp och sedan red jag tillbaka. jag var hemma runt nio och i säng klockan tio.
 
Onsdag: hade en kort dag i skolan. Efter det blev det stallet. Hade samma kamp med Fee för att få in henne. Jag vann den kampen också. Red en kort runda som tog lååång tid oj jag kände mig stressad. Jag missade två bussar, men till slut fick jag en buss. Jag drog direkt från stallet till assistentträffen. Vi hade kul men jag var hungrig. Man skulle typ samla poäng för att få pengar att handla tårtingedienser. Sedan skulle man göra en tårta som var god, snygg, kreativ och så skulle man fjäska. Vår idé var kreativ. Vi skulle göra en donut. Den blev söt och ganska ful men hyfsat god. Efter träffen bar det av hemåt. Var i säng runt tio också.
 
Ska bli bättre med att uppdatera. Idag blir det skola, Revors och läxor. Den andra skötaren är tydligen irriterad på mig för att jag har lördagar. Hon ville ha lördagar, men jag fick dem. Vem tycker ni ska ha lördagarna?
 
Amanda :)
 
P.S GRATTIS PÅ 19ÅRSDAGEN NIALL HORAN!!!! #TrueDirectioner

Gårdagens ridpass

Hej! Skrev ju att jag red Salea igår. Ska nu skriva lite om ridpasset.

Salea brukar vara lite småtjurig att göra iordning men igår var hon riktigt mysig. Vi gick ner och satt upp. På långa tyglar var hon ganska lugn och gick väldigt långsamt. När vi sedan kortade upp tyglarna så bjöd hon lite mer. Vi travade och värmde upp på volter på varje sida av ridbanan, hon var lätt att böja i kroppen men svår att ställa i nacken. Efter det så värmde vi på volter i galopp. Jag fick en långsam men skön galopp på Salea. Dock så kändes det som att hon tryckte ifrån med bakbenen (gick i form). Efter galoppen övade vi på ställning och böjning utan stigbyglar i trav och skritt. Vi red på stora mittvolten och ökade och minskade volten samt ökade och minskade ställnig och böjning efter voltens spår. Det gick faktiskt ganska bra.

Jag är nöjd med gårdagens ridpass. Salea skötte sig superbra och hon lyssnade på allt jag gjorde. jag fick in ett bra och samlat tempo på henne och hon ställde sig och böjde sig bra. Först var hon svår att ställa men det gick bättre allt efter tiden gick. Mot slutet gick hon superfint och nästan i form. Det jag kunde gjort bättre var att jag kunde ha varit mer på från början. Asså tryckt mer med skänkel så att hon verkligen ställde sig. Annars är jag nöjd och hoppas att vi går framåt inom gruppen snart.

Amanda :)

Bild på Salea (tagen från hemsidan)

Tv

Tittar på tv nu. Skolan idag gick super. Efter två år ska jag äntligen få överskåp! Om Oskar kan hjälpa mig att övertala Love vill säga. Efter skolan blev det stallet. Skötte Revors. Han är snäll och trevlig. Gillar dock inte att bli borstad på halsen eller i pannan. Red Salea på lektionen. Skriver om det imorn. Ska titta på Yes man!

Amanda

1D på bilden!


Revors

Revors idag. Kommer att bli sjukt kul. Första gången jag ska borsta honom for real. Hoppas på att få rida honom någon gång. Jag ska nog sätta upp mål med honom som jag ska uppfylla. Here we go!
1. Få honom väluppfostrad, han ska inte dra ned huvudet i kurbban det första han gör när han kommer in och han ska kunna "lyft" (lyft hoven)
2. Jag ska kunna borsta honom i boxen utan att han går omkring.
3. jag ska tävla med honom, i både hoppning och dressyr, och få minst en rosett.
4. Fixa ett band mellan oss som bygger på ömsesidig tillit.

Haha okej lite småtöntigt men vad kan man säga? Sitter i skolan nu. Snart börjar vi. Skolfoto idag, det kommer gå super!

Amanda

Fin bild  Revors (dock inte så bra)

Slappa

Ska slappa idag. Verkligen slappa. Hade fullt upp igår. Först baka hemma, sedan skötarmöte. Jag är nu i stallet 6 dagar i veckan. Sköter Revors måndag, torsdag, fredag och lördag. Sedan har jag feé och Hilda tisdag och onsdag. Mycket stall för denna tjejen! Efter det blev det blåbärsrocken. Jag typ jobbade där. Det är en drogfri danskväll. Jag var där från fem till elva. Hade superkul! Ska gratta världens underbaraste Amanda! Hon fyller 14 idag. Grattis bästa! <3 hoppas du får en underbar dag. Älskar dig tjejen.

Amanda!


Hilda!

Har precis kommit hem och sitter och äter. Fiskgryta. Mums! Red Hilda i hagen idag. Tillsammans med Nathalie (en annan medryttare) som hade feé. Junior var inte med men Hilda skötte sig bra ändå. Vi red i typ 40 minuter och Hilda gick i form i både skritt och galopp. Jag är supernöjd! I traven blev hon lång och lade typ all sin tyngd på bettet. Fast hon lyssnade bra ändå.

I skolan gick det väl bra. Har gjort en massa eget arbete idag så det har inte varit så jobbigt. Ska lägga mig efter maten. Sov gott!

Amanda

Bild på en spånig Hilda haha


Morgon!

Godmorgon på er! Sitter i skolan en halvtimme för tidigt än när vi egentligen börjar. Idag blir det skola med gympa och sedan rida Hilda! Jag lovar att ni ska få bild på både Hilda och Fee någon gång. Slipper rida ensam idag. Sla jobba med Hilda i form även om vi bara rider ut. Rider vi i hagen så ska jag jobba med henne där också.
 
Var ju på återträff igår. Det var superkul. Vi gjorde en tävling som var helt kaotisk. Därav namnet Kalle Kaos. Det gick sämst för oss och vi kom till uppdrag 14 hehe. Anmälde mig även som assistent till andra konfirmander. Hoppas att det blir kul! Jag menar, konfirmationstiden har berört mig och jag vill inte lämna det. Jag blir i alla fall inte ensam då även Lina, Lovisa, Sara och Petra ska vara assistenter. Det är säkert flera men det är dessa jag kommer ihåg. Slänger förhoppningsvis in fler inlägg under dagen så håll utkik.
 
Vet inte om jag skrev detta igår men jag gör det ändå. Den 16 september är det klubbhoppning och jag har anmält mig. Jag ska hoppa 50 på Fleur! Här är hon (bild från hemsidan).
Hoppas att det går bättre denna gången...
 
Amanda


Jordens snyggaste bild på mig (ironi). Foto av bästa Pauline
 

Konfaåterträff

Ska snart på konfirmationsåterträff. Så kul! Tänkte berätta lite om mina medryttarhästar eftersom att jag inte vet om ni vet något om dem.
Feé: feé är en c-ponny. Hon är mörkbrun med en hit fläck ovanför svansen och vita strumpor. Hon är pigg och framåt och otroligt snäll att hantera. Hon kan dock bli lite sur vid sadlingen eller om någon häst går in i hennes rumpa. Feé är högst i rang på stallet. Jag rider henne på onsdagar tillsvidare.
Aprilia: är hennes dotter. Jag rider dock inte Aprilia då hon inte är inriden. Aprilia är mörkbrun och kelig. I hagen är hon som en vallhund. Hon ser till så att alla hänger med.
ILO: är en schettis på tre år. Jag har ridit honom en gång haha! Han är kelig och supergullig!
Hilda: är min egentliga medryttarhäst. Hon är en haflinger på 148 cm i mankhöjd. Hilda är ganska spetsig då hon tappade massa muskler under fölningen. Hon är pigg och har sköna gångarter. Jag rider henne en dag i veckan.
Junior: är hennes son. Han föddes i början av juli i år. Han är ett ganska energiskt föl. Han är fux med en bläs. Junior har precis börjat få eget foder som han äter superlångsamt. Han är ganska närgången och kelig och har aldrig bitit mig.
Agnes: är Hildas kusin. De är lika till utseendet och de är lika höga. Jag vet inte så mycket om henne men hon verkar snäll och duktig.

Amanda!


Tillbaka!

Hej igen! Som ni säkert vet så har jag haft en liten bloggpaus. Jag är nu tillbaka! Tänker vara er trogen och ge er massa nytt. Har fått medryttarhästar. De heter Hilda och Fee. Wikke har tyvärr åkt tillbaka till sina gamla ägare men jag får förtur på en ny. Jag började åttan för två veckor sedan så en tuff termin väntar nu. Jag hoppas att ni fortsätter läsa min nystartade blogg!

Amanda

En bild på mig tagen i våras ;)

RSS 2.0